חלב העיזים

 

טוב, מאיפה להתחיל ……

מבנה חלב העיזים והרכבו הייחודיים הופכים אותו ל"תרופה" עם טעם מצויין.

ועכשיו כמה עובדות :

1. חלב העיזים מעורר את המערכת החיסונית, כך שצריכתו חשובה לבעלי מערכת חיסונית חלשה.

2. חלב עיזים מתעכל בגוף האדם תוך 20-30 דקות, לעומת חלב הפרה שמתעכל תוך שעתיים עד שלוש.זאת בזכות כדוריות השומן הקטנות שמכילות חומצות שומן קצרות ובינוניות.

3. דבר נוסף שמשפיע על העיכול הינו כמות קזאין נמוכה.

4. בעל יכולת לרפא פצעים וירליים בפה (אפטות). האגדה אומרת להשפריץ לילד ישר מהעטין של העז לפה, נו טוב…, אני לא בעד. הכוונה היא שישתמשו בחלב סמוך לחליבה, כאשר הוא בטמפרטורה שיצא מהעז (כ-35 מעלות ), בטמפרטורה זאת הבקטריה הכי פעילה.

לגלות לכם סוד – עובד גם כאשר החלב מפוסטר.

5. חלב העיזים הינו מקור מצוין לסידן, הוא מכיל לפחות 20% יותר סידן מאשר חלב פרה. אחד התפקידים החשובים והידועים ביותר של הסידן הוא בניית העצם בתקופת הגדילה, ומניעת הידלדלות של העצם בקרב מבוגרים (אוסטיאופרוזיס). בנוסף, הסידן חיוני לתפקודים רבים בגוף : למערכת קרישת הדם, להעברה העצבית, לכיווץ השרירים ולכיווץ והרפייה של כלי הדם.

6. חלב העיזים עשיר במינרלים חיוניים כאשלגן וויטמינים כגון – A,B2,B3 .

7. אנשים עם אי-סבילות ללקטוז מתקשים לעכל את הלקטוז (סוכר החלב), עלולים לסבול מתסמינים במערכת העיכול, כמו : התנפחות הבטן, גזים, כאבי בטן ושלשול. בחלב עיזים פחות לקטוז מבחלב הפרה ולכן אין צורך לוותר על החלב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים